Activity 01 wКонцерт

Легенди Іспанії. Гітара

Дата і час

28 Січня 2018, неділя 17:00

Гітарист Андрій Остапенко привезе до Львова “Легенди Іспанії”
Вечір іспанської гітари відбудеться в Органному залі в неділю, 28 січня

Тепло Іспанії можна буде відчути січневого вечора у Львівському органному залі. Гітарист Андрій Остапенко гратиме там сольний концерт під назвою “Легенди Іспанії”. Заслужений артист України, соліст Національної філармонії, засновник Міжнародного фестивалю гітарної музики “Київ” Андрій Остапенко добре відомий у світі академічної гітари.
Він народився у Харкові в 1975 році в сім’ї музикантів. Батько - домрист Дмитро Остапенко, мати - хормейстр. Не дивно, що Андрій у 10 років пішов у музичну школу, вчитися грати на гітарі. “Після музичної школи зрозумів, що не можу без інструменту”, - зізнавався Андрій. Подальший шлях було визначено - музичне училище ім. Глієра, а далі - Київська державна консерваторія. Уже в 20 років Остапенко став солістом філармонії, а у 26 - Заслуженим артистом України. Секрети майстерності пізнавав у майстрів Міжнародної академії гітари Франциско Тарреги в Італії.

Андрій Остапенко концертує в Україні та за її межами. До репертуару закордонних гастролей обов'язково вводить твори українських композиторів. Крім того викладає в музичній академії, бере участь у різноманітних фестивалях і форумах як член журі, заснував Міжнародний фестиваль гітарної музики "Київ", на який приїжджають світові зірки. У межах фестивалю що два роки проходить конкурс гітаристів України.

У Львівському Органному залі, 28 січня о 17:00 Андрій Остапенко зіграє віртуозні твори відомих іспанських композиторів. У програмі: Таррега, Родріго, Гранадос, Морено-Торроба, Альбеніс.

Програма
Ф. Таррега – «Спогади про Альгамбру»
Х. Родріго – Соната для гітари «Giocosо»
«Заклинання й танець»
Е. Гранадос – Поетичні вальси (інтродукція та вісім вальсів)
Ф. Морено-Торроба – «Кастильська сюїта»:
І. Альбеніс – «Кадіс»
«Серенада»

Квитки можна придбати:
- у касі Органного залу (Середа-Неділя 13.00-19.00)
- онлайн Gastroli.ua - https://gastroli.ua/places/235
- у понад 20-ти касах міста Gastroli.ua - https://gastroli.ua/network

//вікові обмеження: ~7+//